Taikateatteri 13 lyhyesti

Taikateatteri 13 on vuodesta 1998 lähtien toiminut teatteriyhdistys ja sirkusryhmä, jonka tavoitteena on esittävien taiteiden edistäminen ja kehittäminen, ennen muuta taika- ja sirkustaiteen osalta.

TT13 on ansioitunut mm. illuusiosuunnittelun uranuurtajana ja uusien näyttämökonseptien kehittäjänä Suomessa. Toiminnallaan TT13 haluaa palvella näyttämötaiteiden tarpeita luovasti ja tinkimättömästi, ajattomasti ja tässä hetkessä. Lisäksi ryhmä pyrkii edistämään poikkitaiteellista yhteistyötä eri taiteenalojen välillä.

Taikuri Tatu Tyni

Taikuri Tatu Tyni on pitkän linjan vaikuttaja kotimaisen sirkuksen ja taikuuden kentällä. Hän on Taikateatteri 13:n, Cirko – Uuden Sirkuksen Keskuksen ja Sirkuksen tiedotuskeskuksen perustajajäseniä. Tyni on käsikirjoittanut ja ohjannut taikanäytelmiä, kirjoittanut taikuutta käsitteleviä kirjoja, esiintynyt ahkerasti niin kotimaassa kuin ulkomailla, sekä toteuttanut illuusiosuunnittelua teattereille (mm. Kansallisteatterin Mr. Vertigo v. 2010 ja Ryhmäteatterin Saatana saapuu Moskovaan v. 2007). Kesäisin Tyni pyörittää taikaesityksiä TT13:n kunnostamalla Fiskarsin vanhalla VPK-asemalla.

Curriculum Vitae (PDF)
www.tatutyni.com

Taikuri Janne Raudaskoski

Janne Raudaskoski on kiitelty ja palkittu ammattitaikuri, jonka erityisalaa on innovatiivinen rajojen rikkominen taikuuden, klovnerian ja nykyaikaisen teknologian parissa. Raudaskoski on valmistanut kaksi elämysteatteriksi kutsumaansa soolotuotantoa: The Outsider 2011 ja Watti Walopää ja kadonnut hehku 2008. Lisäksi hän on esiintynyt lukemattomissa eri tilaisuuksissa ja taikanäytelmissä. Raudaskoski toimii Oy The Amazing Magic Theatre Ltd -yrityksensä toimitusjohtajana.

Curriculum Vitae (PDF)
www.taikuri.net

In English

TT13 Facebook


Taikateatteri 13 ry
Meritullinkatu 33 A, 1. krs
00170 Helsinki, Finland

+358 40 143 1999
[javascript protected email address]


© TT13 2014