Dracula - Pahan Synty ja Tuho

Dracula on tarina narsistisesta persoonallisuushäiriöstä, joka periytyy suvussa isältä pojalle. Kuinka usko, toivo ja rakkaus vaihtuvat pelkoon ja pimeyteen. Kristus vastaan Lucifer. Näytelmän tekninen toteutus perustuu patentoituun Digital illusion Equipment -teknologiaan sekä lukuisiin videotykkeihin. Näyttämöllä on vain yksi live-esiintyjä, muut hahmot sekä lavasteet ovat digitaalisia. Kyseessä on maailman ensimmäinen animaationäytelmä.

WWW | TRAILERI

The Outsider

The Outsider on aikuisten satu, jossa teatteri ja elokuva yhdistyvät taikuuden, teknologian ja klovnerian keinoin. Esitys lainaa Charles Chaplinin ja Buster Keatonin mykkäfilmien kuvakieltä ja pyrkii tuomaan sen tähän päivään täysissä väreissä ja 4D-versiona.

The Outsider johdattelee katsojansa komiikan, tragedian ja absurdien tilanteiden kautta pohtimaan nykyihmisen elämänmenoa ja siitä vieraantumista. Esitys on taikuri Janne Raudaskosken toinen soolotuotanto teattereihin.

WWWTRAILERI | DOSSIER (EN) | LEHDISTÖKUVAT | FACEBOOK

Watti Walopää ja kadonnut hehku on koko perheen elämyksellinen taikateatteriesitys, jonka keskushahmona nähdään taikuri Janne Raudaskoski.

Näyttämönä on Kaisan yöpöytä, jolla on kännykkä, yölamppu ja kuva Kaisasta. Kaikki on hyvin, kunnes eräänä päivänä yölamppu Watti Walopään hehku sammuu. Multimediakännykkä Simo Simkortti koettaa auttaa Walopäätä palauttamaan loistonsa, ja näihin kommelluksiin pohjautuvat myös esityksen taikuudet: Walopää mm. levitoi ilmassa ja kutistaa itsensä lilliputin kokoiseksi. Kaverusten kemiat joutuvat koettelemukselle kun Walopään ihastuksen kohde, Kaisa Kuva, herää henkiin.

TRAILERI | DOSSIER (EN) | LEHDISTÖKUVAT | FACEBOOK

Kuupoika

Kuu-ukko katsoo taivaalta alas maahan ja näkee lammessa toisen kuun. Kuussa asuu myös kuupoika, vaikkei sitä kukaan tiedäkään. Kuu-ukko pyytää poikaa käymään maassa ja tuomaan hänelle kuun, joka loistaa kirkkaana vedessä. ”Näkemiin vain” ja kuupoika hyppää avaruuteen.

Tanssiteatteri Raatikko ja Taikateatteri 13 toteuttavat Kuupoika -teoksen tanskalaisen Ib Spang Olsenin kirjoittaman ja kuvittaman lastenkirjan pohjalta. Teatterit yhdistävät värikkäästi osaamisensa; Kuupojassa tanssitaan ja taiotaan, lennetään ilmojen halki ja pulahdetaan kalojen valtakuntaan.

WWW

Kamala Velho

"Olipa kerran..." alkaa keijujen Olipakerran ja Senpituinense kirjoittama satu. Sadusta syntyy vahingossa kamala lasinpuhaltaja velho, velhoksi poikkeuksellisen etevä. Kaikkien kamaluuksien loihtiminen on Velhosta hauskaa puuhaa. Hän taikoo lasisen kaupungin kummallisine asukkaineen ja lopulta ihmeellisen peilin, joka kiepsauttaa kaiken nurinniskoin. Vain Velhon kamaluus jää ennalleen. "En ole koskaan itse keksinyt mitään näin kamalaa", valittaa Velho huomatessaan olevansa yksin koko maailmassa. Niinpä hän tekee velhokääntymyksen ja muuttuu kamalan kiltiksi.

Tanssiteatteri Raatikko ja Taikateatteri 13 toteuttavat Kamala Velho -esityksen, joka perustuu rakastetun lastenkirjailijan Kaarina Helakisan satuihin. Raatikon näyttämöllä Helakisan värikäs teksti herää eloon kiehtovan visuaalisena tanssi- ja taikateatterina.

WWW

In English

TT13 Facebook


Taikateatteri 13 ry
Meritullinkatu 33 A, 1. krs
00170 Helsinki, Finland

+358 40 143 1999
[javascript protected email address]


© TT13 2014